uitgelicht

Wie helpt oudere dorpsgenoten in Oisterwijk op weg?


Ben jij een goede chauffeur? Help onze oudere dorpsbewoners! Vind jij autorijden leuk? Let’s drive together en haal oudere dorpsgenoten uit hun isolement!

Vrijwilligers helpen met in- en uitstappen en rijden korte ritten van huis naar het centrum van Oisterwijk.

Ho! Stop! Even vertragen nu. Zie hier een dankbare gast van het Inlooppunt/Gerard Horvershuis in de Kerkstraat. Een vrijwillige chauffeur haalt en brengt de dorpsgenoot naar deze ontmoetingsplek. Heel kleine moeite, zo veel waard voor de gasten.

Waarom?

De (eenzame) ouderen kijken er steeds heel erg naar uit om even die afleiding te hebben. Om anderen te ontmoeten! Ze zijn niet in staat zelfstandig in hun mobiliteit te voorzien. Het kost jou heel erg weinig tijd. Het levert je als vrijwillige chauffeur mooie korte gesprekken op. Het is zelfs makkelijk te combineren met boodschappen doen!

Wat kun jij nu doen?
Nu bellen met Stichting Verbindend Vervoer voor meer informatie. Je kunt je ook meteen opgeven en ervoor zorgen dat je op een voor jou best passend moment ingepland wordt om een oudere dorpsgenoot op te halen en weg te brengen. Bel 06-52 15 94 60

Ga jij rijden in deze mooie auto?