uitgelicht

Wie doet er mee met de Nationale Vrijwilligersprijzen en Passieprijs in onze dorpen?


We kennen in onze gemeente enorm veel vrijwilligersteams die de meest leuke en goede events en activiteiten organiseren. Al deze teams kunnen meedoen met de Nationale Vrijwilligersprijzen en kans maken op € 15.000,-. Elk team dat meedoet kan ook een vrijwilliger opgeven voor een PostcodeLoterij Passieprijs van € 250,-.

Meedoen

Op Haarensteyn gingen vrijwilligers ‘aan de wandel’ met bewoners die dat niet meer zelf kunnen …

Dat sowieso. Maar zeker als je als meedoet met NLdoet op 11 & 12 maart (www.nldoet.nl). Maak een kort filmpje waar het vrijwilligersteam op staat, bijvoorbeeld aan het begin van een activiteit, even tijdens….Én vertel wat je doet als vrijwilligersteam. Upload het filmpje uiterlijk 15 maart op www.vrijwilligersprijzen.nl.

Een BN-er

Genomineerden krijgen ook een BN’er over de vloer als beginnend vrijwilliger. Het gaat om Tim Senders (NPO, Discovery), schrijver Abdelkader Benali, acteertalenten Jay Pothof en Lars Nieuwenhuis (Flexe gasten, KRO-NCRV), Paralympisch kampioen Annette Roozen en Ellis Jongerius, directeur LFB, de landelijke vereniging voor en door mensen met een verstandelijke beperking.

Goede doelen en beroemdheden, dat gaat in Oisterwijk al vaak goed samen

Online TV

De vijf BN’ers volgen we met camera op de voet in hun ontdekkingstocht naar het reilen en zeilen van de vrijwilligersorganisatie. Ze doen mee met de dagelijkse gang van zaken en helpen mee resultaten te boeken. Er kan natuurlijk van alles misgaan of juist heel veel goed. Gaat het ze lukken om snel in te werken en een plekje te vinden binnen het team? Worden ze serieus genomen? Of bakken ze er niks van. Ondertussen wordt duidelijk dat vrijwilligerswerk best hardcore kan zijn.

Bas Westerweel

Tijdens de laatste uitzending zitten een panel van experts aan tafel bij Bas Westerweel en oordelen over wie de winnaar Nationale Vrijwilligersprijzen 2022 zal zijn. Westerweel: “Ik ben heel benieuwd wat voor mensen er op het podium komen en wat hun verhaal is.” De prijs wordt uitgereikt door Jan van Zanen, voorzitter VNG en burgemeester van Den Haag.

 

DTZ logo low