themake

Vluchtelingen van AZC Oisterwijk maken kunstproject Glow in the dark


Stichting De Vrolijkheid presenteert in samenwerking met het digitaal platform Between you & me het project Glow in the dark.

Een van de maskers die werden gemaakt.

Jonge, getalenteerde bewoners van asielzoekerscentrum Oisterwijk uiten zich met een eigen kunstproject. Kunst en techniek worden gecombineerd om met 3D techniek eigen maskers te maken. De makers tonen het resultaat in een fotoserie.

Between you & me is een geluidloos digitaal billboard in het centrum van Tilburg dat videowerken van kunstenaars en filmmakers in de openbare ruimte toont. De beeldenserie laat maskers zien die deelnemers maakten om eigen personages op eigenzinnige wijze te presenteren. Voor de maskers werkten deelnemers met 3D-pennen waarin filament werd verhit: kleine slierten verschillende kleurlagen werden opgebouwd om tot de vorm van een masker te komen. Het project werd ontwikkeld in samenwerking workshopleider Odette Payens en fotografe Kim Pattiruhu. Deze tentoonstelling is doorlopend zichtbaar van 19 februari t/m 2 april op het Koningsplein 11 in Tilburg.

Beeld//Formers
Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken Beeld//Formers aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving.

Stichting de Vrolijkheid
De Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders, die samen wekelijks meer dan 100 kunstprojecten op 27 azc’s realiseren. Vrolijke ruimtes bieden de inspiratie om eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.