uitpunt

Veur hossen en Straatontbijt in Oisterwijks Döllekesgat


Het is heerlijk om te zien; al die carnavaleske activiteiten die deze dagen uit het niets opdoemen, alleen maar omdat ‘onze’ minister de oranje en rode stoplichten van afgelopen jaren op groen heeft gezet!

Veur Hossen start in ’t Molentje (Foto: Annita Schepens)

Deze vrijdag al (!!)  organiseert Stichting Döllekesgat het Veur Hossen. ‘Om te kijken of de kasteleins er klaar voor zijn en de roestige radartjes zijn gesmeerd,’ zo laat de organisatie weten. Horeca Oisterwijk heeft daarvoor vier locaties open gesteld met dito tijden; 19.00 uur ’t Molentje, 20.30 uur Willeke d’n Draaier, 22:00 uur La Belle en 23:30 uur ’t Gelagh. Voor wie een instrument kan bespelen mag dat meebrengen, ook een leuk pakje en wat muntjes voor de dorstlessende versnaperingen zijn aan te bevelen. Alleen corona mag thuis blijven…

Straatontbijt
Net zo leuk, een week en een dag later, is het Straatontbijt. De elf dagen voorbereiding zijn genoeg om ook dit jaarlijkse feest te doen terugkeren. Zaterdag 26 februari van 11.11 tot 12.30 uur krijgen alle carnavalsvierders gelegenheid om in de Dorpsstraat de nodige bodem te leggen ‘waar je jezelf nog niet doorheen gedronken krijgt al hedde ’t gère!’ Die bodem wordt voor 7,50 nog net niet naar binnen geschoven, maar staat wel voor jullie klaar, om gulzig van te genieten!

Aanmelden kan tot 24 februari via fod@dollekesgat.nl

En ja er is nog veel meer! Kijk in onze agenda, volg onze themapagina over carnaval, daar staan al enkele en komen vanaf nu diverse leuke activiteiten voorbij!