themake

Trinitas Oisterwijk bijt in het stof tegen vierdeklasser GSBW

Trinitas heeft nog niet gewonnen in 2022, voor de tweede keer op rij werd verloren in een oefenwedstrijd.

Captain Nicky Wolfs in duel (Foto: André Nouwens)

Waar donderdagavond derdeklasser Zwaluw VFC met 2-1 te sterk was daar was zondag vierdeklasser GSBW te sterk. Trainer Pierre van Berkel had weer wat te kiezen daar Tom Beks, Huub Kavelaars, Bismark Dwomoh-Owusu en Philip Overeem weer op het appèl verschenen. Deze namen stonden echter niet allemaal op het lijstje van Trinitas 1, sommigen moesten vlieguren maken bij Trinitas 2. Verder kon Pierre van Berkel ook beschikken over oud-prof Zija Aziziov die na de winterstop is aangesloten. De wedstrijd kenmerkte zich aan beide kanten door verzorgd voetbal en het was zeker in de eerste helft prettig om naar te kijken, zeker omdat af en toe een zonnestraaltje door het wolkendek prikte.

Trinitas kwam na twintig minuten door een doelpunt van Jayden van Assouw op voorsprong. GSBW was echter allerminst onder de indruk en maakte één minuut later gelijk uit een hoekschop. De bezetting bij onze blauwhemden zag er daar allesbehalve goed uit. Vijf minuten voor rust kwam Trinitas wederom op voorsprong, wederom Jayden van Assouw stond aan het eind van een aanval en schoot beheerst binnen. Toch kon Trinitas niet gaan rusten met een voorsprong. Een aantal tellen voor het rustsignaal mocht GSBW en vrije trap nemen die vervolgens fraai achter Ramon Doomen werd geschoten. Na de thee kwamen de Goirlenaren brutaal op voorsprong waarna de ploeg van Pierre van Berkel alles probeerde om er nog een gelijkspel uit te slepen. Dit was tevergeefs zodat GSBW onze blauwhemden in het stof liet bijten.