uitgelicht

Treinverkeer stilgelegd vanwege auto op spoor in Oisterwijk


‘ Sla hier rechtsaf!’ 

Update: Zie video onderaan dit bericht.

Omstreeks 00.30 uur deze ochtend reed een vrouw komende vanuit het centrum van Oisterwijk richting de Heusdensebaan toen haar navigatie zei : ‘Sla hier rechtsaf’. De vrouw uit België,  geheel onbekend in Oisterwijk, sloeg rechtaf. Het betrof echter een afslag te vroeg; de vrouw stuurde zo het spoor op aan de Nicolaas van Eschstraat.

De auto zat midden in de nacht vast op de spoorovergang (Foto: Toby de Kort).

De vrouw belde in paniek bij diverse mensen aan, ook stopte er diverse automoblisten. Met man en macht werd er geprobeerd met de hand en met een sleepkabel de auto los te krijgen, maar tevergeefs.

De 112 meldkamer die werd gebeld dwon iedereen het spoor te verlaten,  want een goederentrein zou Oisterwijk naderen. Door zeer snel schakelen van de meldkamer kon het treinverkeer optijd stil gelegd worden.

Met hulp van omstanders en de politie werd de auto uit eindelijk van het spoor gehaald. De vrouw onderweg naar Antwerpen verklaarde bij de agenten dat ze haar navigatie volgde. De politie heeft een alocoholtest uitgevoerd maar de vrouw bleek niet onder invloed. De vrouw kon haar weg vervolgen met een onbeschadigde auto en een engeltje op haar schouder.

 

Politie kwam met spoed ter plaatse (Foto: Toby de Kort).