uitgelicht

Politiek stelt vragen over uitgummen atletiekbaan Oisterwijk


Tweemaal heeft Taxandria Atletiek laten weten dat de wethouder de baan weg wil hebben, en geen alternatief kan garanderen. Tweemaal komt de gemeente met de boodschap dat wel te willen gaan doen.

‘We vinden het een morele verplichting voor de gemeente om te zoeken naar alternatieven,’ aldus het college in december vorig jaar toen ze lieten weten de Taxandriavelden te willen gebruiken voor woningbouw. De gemeente verhuurt de atletiekbaan aan de 350-leden tellende club, en daarnaast is de baan ook in gebruik voor bewegingsonderwijs. De gemeente wil voor de atletiek kijken naar combinaties bij en met andere sportverenigingen.

De atletiekbaan die weg moet, met rondom de voormalige voetbalvelden (Bron: Google Maps)

Nuance in de berichten tussen Taxandria en Gemeente, zit in het al of niet garanderen van een nieuwe atletiekbaan. De atletiekvereniging wil die garantie uiteraard, en de gemeente wil die garantie niet geven. Gemeente Oisterwijk gooit de spreekwoordelijke oude schoenen eerst weg, alvorens er nieuwe zijn gekocht.

Raadsvragen

In reactie op deze situatie, heeft partij D66 vragen gesteld aan het college. Het zijn kritische vragen, gericht op het eerder niet meeverhuizen van de atletiekbaan naar sportpark Den Donk, de situatie van Tennisbanen en rugbyvelden (als Taxandria weg moet vanwege het niet passend zijn in de omgeving, zou dat voor deze sportclubs mogelijk ook het geval zijn), en de mogelijkheden om voor Taxandria Atletiek een nieuwe baan te realiseren. Ook vraagt D66 zich hardop af wat dit handelen bijdraagt aan de sportieve doelstellingen.