We wisten allen dat onze ere-voorzitter Frans Bertens in de laatste fase van zijn leven was beland. Bij Nemelaer – Erp (nov-2021) heeft hij, ondanks zijn beperkingen, nog intens op het sportpark en in de bestuurskamer kunnen genieten. Gisteren is Frans rustig ingeslapen. Met diep respect moeten we afscheid nemen van een gedreven organisator die heel veel voor de club heeft betekent. We zullen ons moeten troosten met de vele mooie herinneringen.

Veel sterkte gewenst aan Margriet, de familie en andere naasten!

Nemelaer Haaren

Alverna-Nemelaer 1-1

In een vooral sterke 1e helft heeft Nemelaer wederom moeite om het net te vinden. Na een tegenslag kort na de pauze wordt gelukkig snel de stand weer gelijk getrokken. De wedstrijd komt meer in evenwicht alhoewel Nemelaer de beste kansen krijgt maar ook deze niet weet te benutten.

Trainer Theo van Geffen moest de wedstrijd missen vanwege een positieve corona uitslag maar heeft zijn best gedaan om het team klaar te stomen voor de pot bij Alverna gebruikmakend van de beschikbare techniek. In de eerste helft was Nemelaer de eerste vijfendertig minuten heer en meester en creëerde ook mogelijkheden om de score te openen. Alverna was pas aan het eind van de 1e helft in staat om dreigend te worden voor het doel van Nemelaer. Jasper van Venroojj en Giel vd Ven zorgden regelmatig voor gevaar. Doelman Zaalman blijkt een plaag, ook op een goed kopbal van Geert vd Ven is hij paraat. Een volley van Bram Bergmans verdiende een beter lot dan het vangnet. De enige mogelijkheid van Cas vd Wal wordt vakkundig door Kamile de Jong verwerkt.

Kort na de pauze wordt een fikse overtreding door de goed leidende scheidsrechter Mandemaker over het hoofd gezien waardoor vd Heuvel van dichtbij kan scoren. 1-0(50). Gelukkig weet Nemelaer de teleurstelling snel te verwerken. Jasper steekt Luuk Vermeer perfect weg en Luuk scoort beheerst oog-in-oog met doelman Zaalman. 1-1 (58). Beide teams blijven op jacht naar een treffer. Alverna wilde z’n wissels liever niet gebruiken terwijl ze bij Nemelaer door “schade” hard nodig waren. Uiteindelijk moeten beide teams tevreden zijn met de puntendeling waar Nemelaer obv de grootste kansen iets meer had verdiend.

Zondag komt FC Eindhoven/av op bezoek bij Nemelaer.