ondernemers

Moergestels Pierewaaiersrijk viert Carnaval 2022


Niet alles kan, maar wat kan dat doen ze in het Moergestelse Pierewaaiersrijk. En dat begint al op 12 februari!

 

Prins Rob d’n Urste

De eer is aan Moergestel TV om het startschot te geven. 12 Februari een terugblik op het Pieregeblèr, de 17e krijgen de ouderen een traktatie en de 19e hoogtepunten van het Sauwelen. Zaterdag 19 februari om 20.30 uur start er een carnavalskwis, eveneens via de buis te volgen. Via www.carnavalmoergestel.nl kunnen alle liefhebbers het spelformulier downloaden en meedoen. Een leuke spelshow met diverse verrassingen en mooie prijzen.

25 februari volgt het Scholencarnaval, en de 26e wordt dan een hele drukke dag. Op TV het Artiestengala met De Durdraaiers, de sleuteloverdracht, om 15.00 uur carnavalshits tijdens de Goud Gele 33, er is een puzzeltocht en de reeds aangekondigde Mini-Playbackshow!

Mini-playbackshow

Zit jij op de basisschool en vind jij het leuk om alleen of samen met je vriendjes of vriendinnetjes je favoriete artiest na te doen op een podium? Op zaterdag 19 februari mag je jouw optreden in ’t Draaiboompje playbacken. En dan komt MTV dat filmen. Wie weet word jij dan de grote winnaar van de wisselbeker of van een andere leuke prijs. Geef je voor 12 februari op bij Harriette via 013-5131315 of info@draaiboompje.nl.

Versier je huis

Win jij de beker? (Bron: CV Durdraaiers)

Geen optocht, maar je kan wel individueel langs de versierde huizen lopen, en uiteraard ook zelf je huis versieren. Er zijn prijzen te winnen van 75 euro, 50 euro en 25 euro. De moeite waard dus om er werk van te maken! De kids kunnen hun creatie tijdens Carnaval bij het huis of voor het raam tentoon stellen. En alle deelnemers krijgen een leuke attentie. Uiteraard wel even aanmelden bij de organisatie!

Mottoverkiezing

Weet jij een leuk motto? Mail dat dan even naar motto@carnavalmoergestel.nl of een briefje in de bus bij Schoolstraat 46. Je mag er drie bedenken, en over de vijf gekozen toppers beslissen straks de inwoners. Op 23 februari worden deze vijf bekend gemaakt; van zaterdag 26 februari 11.11 uur tot maandag 28 februari 11.11 uur kan eenieder stemmen via de website of een briefje in de bus bij Schoolstraat 46. Vermeld jouw motto, je naam, adres en telefoonnummer.

De bekendmaking van het motto en de afsluiting van carnaval zal dit jaar op TV worden getoond. Tot die tijd veel carnavalsplezier gewenst, en bekijk dit alles en wat nog komen gaat op Carnavalmoergestel.nl en kijk ook op onze thema pagina Carnaval.