Krekul

Inwoners boos na rondvliegende rommel en weer bomen om na storm in Oisterwijk


Zondagavond en nacht was er hier en daar weer een omgewaaide boom, zoals die bij het station in Oisterwijk.

Op het Stationsplein ging zondag een boom om (Foto: Tom Croes).

Zondagmiddag werd de brandweer opgeroepen voor wateroverlast in een woning aan het Icarusplein in Oisterwijk. Ter plaatse bleek het te gaan om een lekkage. Achteraf bleek dit niet te gaan om stormschade. (Foto onder)

In de avond kwam de storm hevig op, en nam hier en daar een boom mee. Zo viel er eentje om aan het Stationsplein in Oisterwijk en aan de Moergestelseweg. Zover bekend geen gewonden, en het waren er duidelijk minder dan vrijdag. (Foto boven)

Gevaarlijk

Vrijdagavond ging het volgens buurtbewoners aan de Baerdijk in Oisterwijk ook mis bij de voormalige kartonnagefabriek. Bij het oude pand dat enkele decennia staat te wachten op sloop, en een deel eerder is ingestort, lieten delen van het dak los. De stukken kwamen op straat terecht. ‘Levens gevaarlijk, het is een wonder dat er geen ongelukken gebeurd zijn!’Het is meteen ook een oproep aan de gemeente om in te grijpen.

Brandweer komt ter plaatse bij wateroverlast (Foto: Toby de Kort).