carnaval 2023

Het missen van kansen nekt Nemelaer Haaren bij NEC


Een sterker Nemelaer weet de gecreëerde kansen bij degradatiekandidaat NEC onvoldoende te benutten. In de ruime extra tijd krijgt het de deksel op de neus als de thuisploeg een strafschop kan verzilveren.

 

NEC – Nemelaer werd 2-1

Het begin was van beide kanten voorzichtig en oogde af en te ook enigszins onwennig. Uit een goede voorbereidende actie van Jasper van Venrooij schiet Luuk Vermeer net naast het doel. Nemelaer is beter en uiteindelijk weet het ook het net te vinden. Via een slim balletje van Giel vd Ven komt Luuk vrij voor de doelman en passeert deze subliem. 0-1(14) . Nemelaer kan niet lang genieten van de voorsprong. Uit een vrije trap kan aanvoerder Samuel Babadi van dichtbij bij de 2e paal binnen tikken. 1-1(22). Nemelaer is even teleurgesteld maar weet in de eerste helft nog wel een aantal mogelijkheden te creëren.

In de tweede helft zien we een sterk initiatief van Nemelaer. Zonder groots te spelen worden wel verschillende kansen gecreëerd. Doelman Budel houdt zijn ploeg op de been met diverse reddingen. Door de druk van Nemelaer ontstaat achterin ruimte. Volledige onverwacht en tegen de verhoudingen in komen de gasten in de slotfase op voorsprong. Een sliding wordt tot strafschop beoordeeld. Mohamed Berrabah trapt deze onberispelijk binnen. 2-1(95).

NEC trakteert Nemelaer op een zeer zure nederlaag. Zondag gaat Nemelaer op bezoek bij Alverna in Wijchen.