bosch car service

Het KVL Velleke: Napoleon, Manneke Pis en blote dames


Wekelijks publiceren wij een anekdote uit de Velleke’s, het informatieblad van en voor medewerkers van de KVL van 1975 tot en met 1993. Ze zijn zorgvuldig bewaard door voormalig medewerker Bep van den Berk en geschonken aan de Collectie van Ad Wolfs adr. Zn. Stichting behoud cultureel en industrieel erfgoed Moergestel.

Humor

Menneke pis, een afbeelding uit Velleke nr. 2

Het is duidelijk; de redactie van het Velleke schroomde niet om met de nodige humor de aandacht te vestigen op het wel en wee tussen de machines van ooit Europa’s grootste leerfabriek. In Velleke nr. 2 uit het jaar 1975 zien we een soort van Napoleon, Manneke Pis en een ontblote dame. Ergens hebben ze iets met de onderwerpen te maken, maar tegelijk ook helemaal niets… met een knipoog!  Het zijn plaatsjes uit een tijd dat er nog geen internet was.

Klik en lees hier dit Velleke

Klik hier en lees eerdere edities