bosch car service

Het KVL Velleke: Bijna 4000 euro Kinderbijslag


Wekelijks publiceren wij een anekdote uit de Velleke’s, het informatieblad van en voor medewerkers van de KVL van 1975 tot en met 1993. Ze zijn zorgvuldig bewaard door voormalig medewerker Bep van den Berk en geschonken aan de Collectie van Ad Wolfs adr. Zn. Stichting behoud cultureel en industrieel erfgoed Moergestel.

Kinderbijslag

Meer kinderen loont, zo lijkt de conclusie uit Velleke nr. 3

Toen ter informatie aan de werknemers, even opzoeken op internet was er immers niet bij; tegenwoordig leuk om even om te rekenen van Gulden naar Euro, en de inflatie mee te nemen. Wat blijkt; met acht kinderen kon je destijds rekenen op omgerekend bijna 4000 euro aan kinderbijslag. Ongeveer tweemaal wat men nu mag ontvangen. Verder valt deze week te lezen dat de W.A.O met 5,43% is gestegen, is het drinkwater lauw en staan er diverse vernieuwingen in de fabriek op stapel. Het is zomer op de KVL!

Klik en lees hier dit Velleke

Klik hier en lees eerdere edities