uitpunt

Gemeente en VHVO samen verder met digitale sociale kaart Wegwijs in Oisterwijk


Na een evaluatie van de opstart en het eerste jaar, laat Gemeente Oisterwijk weten de digitale sociale kaart via Wegwijsinoisterwijk.nl in een meer verbindende vorm samen verder uit te bouwen.

Kijk eens op Wegwijsinoisterwijk.nl

De digitale sociale kaart werd op verzoek van de gemeenteraad ingesteld om informatie over zorg en welzijn in de gemeente Oisterwijk openbaar te maken. De Vereniging van Hulpverlenende Vrijwilligersorganisaties (VHVO) heeft deze ‘handschoen’ in een daarvoor opgerichte werkgroep opgepakt en op de website Wegwijsinoisterwijk.nl laagdrempelig gecombineerd met berichten en activiteiten op sociaal maatschappelijk vlak. Daarbij is ook ruimte voor eenieder die iets betekent in de lokale gemeenschap. Samengevat wordt dat ook wel de ‘basisstructuur’ genoemd.

Gemeente Oisterwijk bekrachtigt dat de VHVO een belangrijke rol heeft in het verbinden van verschillende partijen in de basisstructuur. VHVO organiseert daarvoor diverse bijeenkomsten met vrijwilligers en professionals van deze organisaties. Daarnaast is er de werkgroep die het beheer verzorgen van de website Wegwijsinoisterwijk.nl. Gemeente en VHVO zien dat voor een goede inbedding van deze website en de digitale sociale kaart ook de ‘fysieke’ samenwerking tussen verschillende partijen belangrijk is om te versterken. Daar gaan beide komend jaar aan werken.

Op Wegwijsinoisterwijk.nl treft u naast veel organisaties, nieuwtjes en activiteiten, rechtsboven ook informatie voor wie graag een persoonlijk gesprek wil.