ondernemers

Defilé van Prinsen Oisterwijks Döllekesgat


In aanvulling op de vorige week aangekondigde L’ôptocht dur Döllekesgat, zal er zondagmiddag een defilé worden gehouden door Stadsprins John I en Jeugdprins Rens I met hun gevolg.

Stadsprins John I en Jeugdprins Rens I (Foto Masja Vlaminckx).

‘Het niet doorgaan van de optocht is een gemis, maar biedt ook hele mooie kansen,’ zo laat Stichting Döllekesgat weten. ‘Hoe ontzettend gaaf is het bijvoorbeeld om nu eens zelf die route van de optocht te gaan wandelen?’

Wie vanaf de Petruskerk (of naar wens vanaf het grasveldje aan de Tilburgseweg – klik hier) de route loopt van normaal de optocht kan vanaf 14.11 uur bij Willeke d’n Draaier de Stadsprins John I, Jeugdprins Rens I en hun gevolg ontmoeten. Het is een defilé, dus langslopen en zwaaien. Geniet van de muziek van dweilorkesten en bezoek de lokale horeca. De langs hossende kinderen kunnen een van de 330 snoepzakken bemachtigen.

11 dagen
Er is die zondag nog meer te doen. Bijvoorbeeld de Boerenbruiloft (klik hier) of kom feesten bij KLM Open Air (Klik hier) En ja er is nog meer! Samen met andere carnavalsorganisaties en orkesten, wijkcentra en dorpshuizen, wordt in slechts elf dagen van alles georganiseerd; het zijn elf dagen tussen het nieuws dat carnaval door kan gaan, en de officiële start van Carnaval 2022.

 Lees hier (klik) nog meer over carnaval in onze dorpen of bekijk onze agenda!