ondernemers

Coronacijfers in Oisterwijk waren veel hoger dan vermeld


De weekcijfers van Rijksoverheid betreffende het coronavirus die wij van Rijksoverheid hebben gekregen blijken onjuist.

Door de hoge aantallen positieve testen kon de GGD sinds 18 januari 2022 niet alle positieve testuitslagen tijdig doorgeven aan het RIVM, en daarmee werden ze ook niet weergegeven in de cijfers op Rijksoverheid.nl. Daaropvolgend is ook onze berichtgeving onvolledig geweest. Er is maandag 8 februari een correctie gedaan, met voor die dag voor Oisterwijk een aantal van 1073 positieve testuitslagen, in plaats van het gemiddelde afgelopen week 112 per dag.

Gemiddeld zou de uitslag per dag ongeveer 46 hoger zijn; per week 320. Uitgaande daarvan, zou de uitslagen van afgelopen drie weken als volgt moeten zijn geweest: 934 in plaats van 614, 838 in plaats van 518 en 1.104 in plaats van 784. Dit zijn echter geen exacte cijfers, maar een indicatie gebaseerd op gemiddelden, omdat de exacte cijfers per week/ dag niet zijn geregistreerd.

Klik en lees hier meer over corona