carnaval 2023

Column Roland Smulders: Chauffeurs gezocht


Columnist Roland Smulders neemt u mee, een kijkje in zijn Oisterwijk:

 

Schrijver en columnist Roland Smulders (Foto: Iris de Groot)

 

Geen echte column deze zondag. Of in zekere zin toch weer wel, want ik wil het hebben over iets wat met mijn woonplaats Oisterwijk te maken heeft. Meestal ben ik terughoudend als gevraagd wordt of ik even aandacht wil besteden aan het een of ander. Maar soms is het een vraag die het heel lastig maakt om ‘nee’ te zeggen. Bovendien is het carnaval en dan mag zelfs ik een keer gek doen.

Waar gaat het dus om? In mijn woonplaats Oisterwijk stellen vrijwilligers hun tijd en eigen auto ter beschikking om belangeloos ouderen te vervoeren naar activiteiten. Zoals naar de huiskamers van het Inlooppunt om iets te doen aan de eenzaamheid waarmee ouderen nu eenmaal soms te maken hebben. Dat is nu zo’n doel waartegen ik geen verweer heb. Dan kan ik al helemaal niet zeggen dat het mijn probleem niet is dat er een tekort aan vrijwillige chauffeurs blijkt te zijn.

Daarom de oproep aan alle mensen in de omgeving van Oisterwijk met tijd en vooral met een auto om zich te melden voor deze verschrikkelijk belangrijke taak. De ouderen rekenen op jullie hulp en wie kan het nu over het hart verkrijgen in dat geval die ouderen de rug toe te keren. Zet dus de eerste stap en bel voor meer informatie het nummer 06-52159460. Zullen we dat afspreken? Dan kan ik volgende keer weer gewoon schrijven over wat mij in Oisterwijk verder nog is opgevallen.

 

Roland Smulders