ondernemers

Burgemeester Oisterwijk staat voor goede opvang Oekraïense vluchtelingen


Burgemeester Hans Janssen reageert op de oorlog in Oekraïne en met name de aankomende toestroom en opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Bussen komen aan in Oisterwijk, tijdens de eerdere noodopvang voor vluchtelingen (Foto: Toby de Kort).

De gemeenten in het Hart van Brabant stemmen op korte termijn gezamenlijk af op welke manier voorbereidingen getroffen kunnen worden voor de opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne. Coördinerend burgemeester Hans Janssen: “Tal van burgers, organisaties, bedrijven en gemeenteraden laten ons weten een bijdrage te willen leveren voor de mensen die door de oorlog op de vlucht zijn. De indringende beelden uit de Oekraïne maken een enorme beweging van solidariteit los. Die solidariteit willen we in goede banen leiden, in afwachting van wat landelijk en provinciaal als inzet wordt bepaald.”

Eerder werden vluchtelingen – aanvullend op de opvang op het AZC – in Oisterwijk opgevangen in een gymzaal (enkele dagen)  en op camping de Reebok (enkele weken).