uitgelicht

Boekje met voorbeelden geeft aandacht aan jongeren 2 College Durendael


Schoolmaatschappelijk werk van Farent heeft een boekje uitgegeven met voorbeelden waar jongeren steun bij kunnen gebruiken. De boekjes worden onder andere op 2 College Durendael aan de jeugd aangeboden.

Het boekje wordt aangeboden op middelbare scholen.

Jongeren lijden onder de gevolgen van de coronacrisis. Extra aandacht voor de zorgen van jongeren is erg belangrijk. Op de scholen zetten schoolmaatschappelijk werkers zich maximaal in om jongeren te ondersteunen. Met de publicatie van een brochure in een toegankelijk beeldverhaal (klik hier) onderstreept Farent het grote belang van schoolmaatschappelijk werk op de scholen voor voortgezet onderwijs en het MBO.

Het beeldverhaal ‘Stap uit je schaduw’ maakt toegankelijk duidelijk wat het schoolmaatschappelijk werk kan doen voor jongeren. Juist nu de coronamaatregelen minder zwaar zijn, komen jongeren met hun zorgen en vragen. Zij mogen niet vergeten worden. Farent verspreidt het beeldverhaal breed onder alle scholen in de regio waar schoolmaatschappelijk werkers actief zijn. Zodat jongeren gemakkelijk en snel de weg vinden naar extra stut en steun.

Thema’s

De maatschappelijk werkers zijn in de scholen aanwezig. Zij zien en horen dat jongeren worstelen met grote thema’s. Denk aan depressieve gevoelens, eenzaamheid, verslavingsproblematiek, (online) pestgedrag, financiële moeilijkheden, situaties van geweld of ruzie thuis en ook zorgen om de wereld en het klimaat. De schoolmaatschappelijk werkers gaan laagdrempelig in contact. Samen met de jongere zetten zij praktische stappen op weg naar beter. En als het nodig is, begeleiden zij jongeren snel naar hulp buiten de school.