Krekul

Bezoekers Inlooppunt Oisterwijk genieten van nieuwe kunstexpositie


Met de versoepeling van de Coronamaatregelen komen de activiteiten weer op gang. Zo konden woensdag 2 februari de vaste gasten van de lunchgroep weer aanschuiven bij een heerlijke lunch.
Bij binnenkomst werden de gasten ook verrast met een nieuwe expositie aan de muur. Dit keer zijn het vader William en zoon Tristan Faes die zich het fotograferen eigen gemaakt hebben en samen deze expositie samengesteld hebben.

William Faes

‘Bij mij is de fotografie begonnen met het fotograferen van vliegtuigen op vliegbasis Gilze-Rijen. Hierdoor heb ik ook leren werken in een donkere kamer, en het ontwikkelen en afdrukken ben ik blijven doen tot ik overgestapt ben naar digitale fotografie. Tijdens een cursus fotografie bij de Tilburgse Kunststichting is de fotografie uitgegroeid tot een serieuze hobby, hier heb ik echt geleerd wat er gebeurt als je een foto neemt en waarom. Hier heb ik ook geleerd hoe je moet kijken en hoe het licht het beste kan werken. Mijn fotografie-hart ligt bij de portretfotografie maar ik mag ook graag in de natuur wandelen met mijn camera. Ik heb natuurfoto’s uitgekozen voor deze expositie vanwege de kleuren, en natuurlijk de portretfoto van Tristan. Toen Tristan voor zijn profielwerkstuk fotografie koos heb ik samen met hem de donkere kamer weer opgezet en heb ik hem geleerd hoe je een fotorolletje ontwikkeld en hierna de foto’s af kan drukken, wat een mooie tijd samen…’

Tristan Faes

Aanschuiven voor de lunch bij het Inlooppunt in Oisterwijk.

‘Al sinds ik klein ben loopt mijn pa met zijn camera rond, ik mocht ook wel eens meekijken als hij in de donkere kamer aan het werk was. Ik was altijd al geïnteresseerd in fotografie, maar toen mijn vader overstapte naar een nieuwe camera en ik zijn vorige camera mocht gaan gebruiken is het bij mij ook meer gaan leven. Het liefst maak ik foto’s in de natuur. Maar ik maak ook graag portretfoto’s in een fotostudio. Momenteel volg ik de opleiding voor opticien en tijdens mijn stage bij Panis mag ik de foto’s maken van de brillen die op de website staan.’

Meer informatie: www.inlooppuntoisterwijk.nl