uitgelicht

Beeldbank Oisterwijk: Nationale Boomfeestdag 1992


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Nationale Boomfeestdag 1992

Een grote schare kinderen op de Nationale Boomfeestdag. (Fragment uit de film van LOVO)

Wethouders Jan Verhoeven en Ralph Russ zetten in 1992 de spades in de grond om met een grote delegatie kinderen een hele rij lindes te plaatsen aan de Langvennen-Noord in het kader van de Nationale Boomfeestdag. De Boomfeestdag vindt elk jaar plaats op de derde woensdag in maart en bestaat inmiddels 42 jaar. Hiervoor kenden we al vanaf 1957 de Nationale Boomplantdag. Duizenden basisschoolkinderen steken die dag in Nederland de handen uit de mouwen om nieuwe bomen te planten. In een tijd waarin de CO2-discussie fel gevoerd wordt past de Boomplantdag perfect als onderdeel van een bewustwordingsproces. De Pannenschuurbomen zijn inmiddels fikse knapen van 30 jaren oud. Veel tóen jonge mensen in deze film. Bijzonder dat ze de bomen aan de noordkant van Oisterwijk, die toen met lol en liefde zijn geplant, nog dagelijks kunnen zien.

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk