bosch car service

Beeldbank Oisterwijk: Afscheid Vogelverleiders


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

 

Afscheid van de Oisterwijk 800-Vogelverleiders

Afscheid vogelverleiders bij Mie Pieters. (Fragment uit de film van Frans Kienhuis)

In 2012 werd in Oisterwijk groots gevierd dat ‘De Parel in ‘t Groen’ 800 jaren stadsrechten bezat. Eén van de vele activiteiten die dat jaar op stapel stonden was het creëren van een bonte mix kleurrijke ‘Vogelverleiders’ op een in het oog springende groene plek in het buurtschap Heukelom. Honderden creaties, samengebracht door vele Oisterwijkse geledingen, vonden maandenlang een mooi plekje; geen passant die het niet op zijn netvlies kreeg! Met een ceremoniële tocht werd op 17 februari 2013 afscheid genomen. Een lange stoet mensen én vogelverleiders maakten een wandeling om bij Mie Pieters met onder andere vreugdevuur, snert en andere lekkernijen het kunstproject af te sluiten. Frans Kienhuis schoot mooie beelden van die dag waar het ‘Oisterwijk 800’-jaar ludiek werd afgerond. Zoek op Beeldbankoisterwijk.nl naar: Afscheid vogelverleiders.

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk