themake

Arbeidsmigranten trekken in hotel in Oisterwijk


Daags na bezwaren van omwonenden vanwege de groeiende en volgens hen storende industrie, komt eigenaar van Oisterwijks grootste werkgever met plannen voor huisvesting van arbeidsmigranten in het naastgelegen hotel.

Links Tobroco, rechts het hotel en de woonhuizen (Bron Google Maps)

Vorige week hebben omwonenden een brief gestuurd aan de gemeenteraad (klik hier), omdat ze vinden dat de bedrijfspanden en parkeerplekken nabij hun woningen teveel worden opgekocht en voorzien van grote bedrijfshallen, met zorgen over onder andere minder prettig uitzicht en geluidsoverlast. Firma Tobroco die al lange tijd op het industrieterrein van Oisterwijk haar producten fabriceert, is erg succesvol en groeiende.

Brabants Dagblad maakt nu bekend dat de firma een deel van het naastgelegen hotel Leyhof heeft overgenomen. 50 Hotelkamers worden ingezet voor de huisvesting van tijdelijk in Oisterwijk werkende arbeidsmigranten; 20 kamers en horeca blijven voor Leyhof bestaan. Ook het tussenliggende parkeerterrein is door Tobroco van Leyhof overgenomen. Hiermee komt er in plaats van het tot nu toe meer recreatieve gebruik, meer een dagelijkse bedrijvigheid van industrie.