ondernemers

Wolf heeft vermoedelijk schaap gedood in Heukelom (Pas op schokkende beelden)


De eigenaar is ontdaan en ook buren zijn verbaas. Ondanks een raster met stroom rondom de schapen, is er toch een schaap dood gebeten.

Het landschap van Heukelom, met velden akkers en bossen, leent zicht goed voor verblijf van de wolf (Foto: Paul Francken)

In Heukelom aan de Laag Heukelomseweg werden donderdag alle schapen in de hoek van de wei aangetroffen, dicht op elkaar, blijkbaar geschrokken. In het veld lag een dood schaap. Het schaap was drachtig; binnenkort zouden er lammetjes geboren worden. Volgens buren is het schaap met dermate grof geweld gedood, dat er een sterk vermoeden is van het werk van een wolf. ‘Er wordt een DNA onderzoek ingesteld,’ zo laat een van hen weten.

Buurtbewoners en ook camerabeelden hebben de wolf hier in Heukelom nog niet waargenomen. In Riel werd de wolf deze week wel op foto vastgelegd, te zien bij Omroep Brabant.  De boer aldaar waarschuwt collega’s voor de gesignaleerde wolf. Volgens Frans Kapteijns zou het om dezelfde wolf kunnen gaan. Eerder deze maand werd er een wolf gespot in Esbeek.

De wolf komt langzaam meer in Nederland voor. Volgens Natuurmonumenten (lees hier meer) is de komst van het beschermde dier goed voor de biodiversiteit. De wolf kan volgens de natuurorganisatie goed overleven in cultuurlandschappen met bossen, bosranden, velden en akkers. Schapen zijn soms ook een prooi, maar meer nog wilde dieren, denk aan ree, hert en knaagdieren.

 

Update

In de nacht van donderdag op vrijdag is er opnieuw een schaap doodgebeten in Heukelom. Ook in Berkel-Enschot zijn schapen gedood.

 

Hieronder een film van een wolf zoals die in Nederland voorkomt; daaronder een foto van het getroffen schaap.

Let op: de foto kan schokkend zijn!

 

 

Het schaap is dermate gewond, dat het vermoeden bestaat dat dit door een wolf is gedaan.