bosch car service

Trinitas haalt Zija Azizov naar Oisterwijk


Zija Azizov komt na de winterstop de gelederen van VV Trinitas Oisterwijk versterken.

Zija speelde tweeënhalf jaar bij FC Den Bosch en speelde daar 65 wedstrijden in het betaald voetbal. Daarna vervolgde hij zijn carrière bij N.E.C. Nijmegen om vervolgens een half jaar in het buitenland te voetballen. Zija kreeg echter medische klachten, hierdoor moest hij de keuze maken om te stoppen met professioneel voetbal. Vervolgens richtte de meervoudig jeugdinternational van Azerbeidzjan zich noodgedwongen op een maatschappelijke carrière.

Trainer Pierre van Berkel hoorde van zijn ‘transvrije status’ en waagde een belletje naar de in Oisterwijk woonachtige Zija. De in Moskou geboren Azerbeidzjaanse Nederlander had wel zin om zijn voetbalcarrière nieuw lezen in te blazen en gaat na de winterstop aan de slag. Zija is overigens geen onbekende bij voetballend Oisterwijk, hij begon ooit met voetballen in de beroemde jeugdopleiding van Taxandria.

‘Wij hopen dat Zija het plezier in het voetballen kan hervinden en wensen hem veel succes bij onze club,’zo laat de club weten.