genieten

Oisterwijkse politiek wil verloederde plekken aanpakken


Eerder en ook vandaag vraagt partij PGB aandacht, zoals overigens ook andere partijen dat eerder hebben gedaan. Waar zijn verloederde plekken, en wat kunnen we er aan doen.

Marieke Moorman (PGB) bij een vervallen pand aan de Schoolstraat in Moergestel (Bron: PGB Oisterwijk).

Burgemeester en wethouders geeft regelmatig aan dat ze niets anders kunnen dan vragen, behalve als de veiligheid in gevaar is uiteraard, maar vaak wordt dat opgelost met een bouwhek. De plek blijft bestaan, het uitzicht en het verval ook. Zelfs – zo blijkt uit het bericht van PGB – bij gemeentelijke monumenten!

Over de eindeloos durende bouw aan de Wolvensteeg werd recent al bericht, en ook het nu opnieuw opgeworpen verval van het monumentale pand aan de Schoolstraat in Moergestel komt periodiek terug. We kennen ook de kartonnagefabriek aan de Baerdijk in Oisterwijk, de oude garage aan de Tilburgseweg, vergeet niet het KVL monument … en zo zijn er nog meer.

Behalve vragen en met een eigenaar meedenken, eventueel helpen met aanpassingen van bestemmingsplan en dergelijke, kan een gemeente niet veel. Behalve als ze eigenaar zijn. Zo werd destijds de KVL opgekocht en kreeg een herbestemming. Wie weet is dat een idee?

Partij PGB vraag inwoners nu om alle plekken te noemen, zodat ze die mooier kunnen maken. Hoe ze dat gaan doen? Dat geeft de partij nog niet aan…