ondernemers

Oisterwijkse Els Oomis exposeert op De Vloet


De Oisterwijkse Els Oomis, bekend van vrijwilligersorganisatie Oisterwijk in Beeld, exposeert een aantal van haar fotowerken in de ontvangsthal van De Vloet.

Els Oomis

‘Fotografie is altijd mijn passie geweest en ik vind het geweldig om mooie beelden vast te leggen. Mijn onderwerpen zijn heel divers van natuur tot reportages van mensen en dieren, architectuur, interieur, vastgoed, kunst en voorwerpen. Ik begon als tiener met een plastic Kodak instamatic cameraatje, en rond mijn 17de de eerste spiegelreflexcamera. Het fotograferen ging me goed af, en heb toen zelfs een drietal bruidsreportages gemaakt. Dat was in die tijd met een analoge camera en fotorolletjes toch wel spannender dan nu met de digitale versie. Ik ben erg blij met de digitale camera en de fotobewerking op de computer. Vroeger ontwikkelde ik zelf zwart/wit fotorolletjes en maakte ik ook zelf de foto afdrukken. Dat was voor die tijd natuurlijk ook al heel leuk en fijn, maar toch erg veel gedoe met al die ontwikkelvloeistoffen.’

Met het krijgen van 3 kinderen heeft de fotografie een beetje stilgelegen. ‘De kinderen waren toen mijn foto onderwerp. Sinds de laatste 15 jaar ben ik digitaal gaan fotograferen en 5 jaar geleden kocht ik mijn eerste digitale spiegelreflexcamera en ben ik ook gaan leren hoe een RAW bestand te bewerken op de pc. De laatste jaren maak ik ook graag filmbeelden en zo heb ik ook een deel van de documentaire “De Parel in ’t groen” gefilmd met het team van Oisterwijk in Beeld.’

De ex positie met winterbeelden zijn tot begin maart vrij te bezichtigen tijdens openingstijden in de ontvangsthal van De Vloet aan de Vloeiweg in Oisterwijk, loop gerust even binnen. Het werk van Els is ook te bewonderen op haar website www.elsoomis.nl

De winter in je bol … (Foto: Els Oomis)