carnaval 2023

Oisterwijkse beschuldigd van diefstal


Een gedupeerde van diefstal waarschuwt op de lokale social media de inwoners van Oisterwijk, mede namens zijn moeder, voor een onbetrouwbare huishoudster. Deze inwoonster uit Oisterwijk zou veel geld en waardevolle spullen hebben gestolen. Zelf zegt ze dat het onwaar is en ze heeft aangifte gedaan van smaad.

Politie Oisterwijk

De voormalig huishoudster uit Den Bosch woont in Oisterwijk. In Den Bosch zou ze volgens gedupeerden een groot bedrag aan geld en kostbare spullen hebben weggenomen. Volgens de gedupeerden zegt ze dat ze de spullen van haar vader heeft gehad. Daarvan is aangifte gedaan, maar nog zonder veroordeling, vanwege onvoldoende bewijs. Volgens de politie is het een zaak tussen twee partijen; meer informatie kan politie over de kwestie niet geven. De Oisterwijkse laat aan onze redactie weten aangifte te hebben gedaan wegens smaad, omdat zij op internet reeds lange tijd verdacht wordt gemaakt met foto’s en filmpjes; iets wat niet zomaar mag.

Namen en persoonlijke informatie noemen doen wij in dit geval niet. We hebben wel een paar tips: De meeste mensen die werk willen verrichten zijn ter goedertrouw, en zullen niets liever doen dan u of uw naaste goed helpen. Ze komen bij u in huis of op uw bedrijf; het is verstandig door te vragen bij de kennismaking. Om te beginnen bij een persoonlijk gesprek, samen met een familielid of collega. Vraag collega bedrijven, familie en vrienden om een medewerker aan te bevelen, of vraag om en bel meerdere referenties. Berg waardevolle spullen op achter slot. Een kopie van een ID is ook niet overbodig. Ook zijn er professionele (thuiszorg)organisaties en bemiddelingsbureaus die hun personeel screenen en opleiden …

Verdachten herkenbaar op internet zetten of via bijvoorbeeld mail of whatsapp verspreiden? Doe dat alleen op verzoek van de politie. Die zal dat alleen doen als andere opsporingsmethoden niet werken en zij het nut zien in het openbaar maken. Veelal doen ze dat bij ernstige misdrijven, en pas na een openbare waarschuwing en in eerste instantie onherkenbaar. Vorig jaar werden hiermee bijvoorbeeld enkele jongeren opgespoord die verdacht werden van mishandeling.