The Make

Nationale voorleesdagen digitaal thuis


Normaal gesproken viert de Bibliotheek Oisterwijk de Nationale Voorleesdagen uitgebreid met een voorleesontbijt en allerlei leuke activiteiten in de bieb. Dat kan dit jaar helaas niet, maar ze gaan niet bij de pakken neerzitten. De Bibliotheek organiseert voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar dit jaar namelijk op 30 januari een online voorleesmoment waarin Boself Elfira voorleest uit het boek ‘Vos gaat een stukje rijden’.

Elfira leest voor (Foto: Ferdivds Fotografie)

Als het buiten donker is en de deuren van de bibliotheken sluiten, dan ontwaakt een dappere boself met de naam Elfira. Zij gaat elke avond op zoek naar een leuk avontuur om uit voor te lezen. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen leest Elfira op 30 januari voor uit het avontuurlijke boek “Vos gaat een stukje rijden” van Susanne Strasser. Dit is een van de genomineerde boeken uit de Prentenboek Top 10. Wil je meeluisteren? Kijk dan op www.bibliotheekmb.nl/voorleesdagen.

Vingerpopje
Kinderen onder de 18 jaar worden gratis lid van de Bibliotheek. Als je tijdens de Nationale Voorleesdagen je kind lid maakt, ontvang je een vingerpopje van het monster uit het Prentenboek van het Jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’. OP=OP !

Voorleesdagen
Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.