themake

In februari weer een GUO concert in Oisterwijk


Zondagmiddag 20 februari om 13.30 en 16.00 uur staat er weer een GUO concert gepland in Hotel-Restaurant Boschoord. Het concert van Kieran Goss & Annie Kinsella is het laatste GUO concert op deze locatie; hierna volgen de concerten in Tiliander.

Kieran Goss & Annie Kinsella

Over dit concert schrijft GUO:

‘One man, his guitar and his songs. Heaven.’ Nog bondiger: ‘Ziele-striptease’. Om aan te geven hoezeer bij de charismatische (Noord-)Ierse singer-songwriter Kieran Goss lyriek en diepgang samengaan. Ilse De Lange zingt zijn ‘All The Answers’ tot megahit. Zijn samenwerking met Mary en Frances Black, Elvis Costello, Christy Moore, Joe Jackson en Clannad overtuigt hem dat hij zich moet laten flankeren door een vocaliste.

Met wederhelft Annie Kinsella toont hij zich op ‘Oh, The Starlings’ (2019) een meester in het weglaten. Juist die kale, uitgeklede songs geven een verrassende gelaagdheid die noodt tot reflectie. Hoewel ze in niets verwijzen naar Ierse traditionals, kennen hun romantische songs een Ierse folkinslag. Die mengen ze met Amerikaanse folkpop waarin Paul Simon en vooral James Taylor nooit ver weg zijn.

Kieran Goss en Annie Kinsella blijven dicht bij zichzelf en elkaar en stellen zich ontwapenend kwetsbaar open. Daarin ligt de kracht van hun fijnzinnige, verstilde repertoire dat veel dieper onder de huid kruipt dan het verwachtingspatroon van hun mierzoete repertoire aan de oppervlakte doet vermoeden. En dat is hartverwarmend voelbaar.

Ze produceren allesbehalve goedkoop sentiment, maar komen integendeel binnen, weten te raken en behoren tot het kaliber dat artiesten en bezoekers op elkaars schoot doet kruipen. En dan werken de onderhoudend humoristische bindteksten van rasoptimist Kieran Goss ook nog ‘ns dusdanig aanstekelijk in op het gemoed van de toehoorders dat zelfs de meest sikkeneurige onder hen een meer dan halfleeg glas als meer dan halfvol ervaart.

Tickets zijn te bestellen via Groetenuitoisterwijk.nl