The Make

Help je mee zaailingen oogsten in Oisterwijkse bos?


Van 13 tot en met 16 januari organiseert Meer Bomen Nu de Brabantse Oogst 4-Daagse. In Oisterwijk worden er zaailingen verzameld op plekken waar ze ongewenst zijn en verhuisd naar plekken waar ze volwassen kunnen worden.

Zaailingen worden herplant.

Iedereen kan helpen en de handen uit de mouwen steken voor klimaat en biodiversiteit. De meeste bomen en struiken gaan naar Brabantse boeren en burgers die samen 200.000 bomen hebben aangevraagd, maar iedereen die helpt mag natuurlijk ook zelf een boompje of struik mee naar huis. Doe mee en meld je aan via de Bomenplanner (klik hier) voor een lekkere buitendag bij jou in de buurt.

Elke boom of struik produceert nakomelingen. Vele miljoen van deze jonge struiken staan op plekken waar ze geen kans hebben: ze worden weggemaaid en versnipperd, krijgen geen licht of staan te dicht op elkaar. Meer Bomen Nu verzamelt deze jonge boompjes en struiken onder begeleiding en met toestemming van terreinbeheerders en geeft ze weg aan mensen die graag bomen planten.