bosch car service

GUO keert terug naar Tiliander


De 44-jarige GUO-concertserie Groeten Uit Oisterwijk keert terug naar Cultuurcentrum Tiliander.

Verkassen van concertlocatie is GUO niet vreemd. Veelal viel dat samen met een wisseling van management ter plekke dat een nieuwe koers wou varen waar GUO niet meer bijpaste. Zo was GUO sinds 2001 thuis in 2College Durendael, Gemeenschapshuis De Kunstkring, Partyhoeve ’t Boerderijtje (nu: Op Dreef) in Haaren en Sociaal-Cultureel Centrum Den Boogaard in Moergestel. Voor incidentele projecten in Oisterwijk maakte ze gebruik van Proeflokaal ’t Gelagh, het Napoleontische kerkmonument van de Protestantse Gemeente en enkele huiskamers.

Het legendarische Flairck

In 2017 nam de organisatie haar intrek in Boschoord; Tiliander en GUO konden destijds geen overeenstemming bereiken over de voorwaarden. Onder de nieuwe directeur Hans van der Sanden keren de GUO-concerten na zomer 2022 terug. Met Tiliander als concertlocatie krijgt GUO perspectief op een ruimer artiestenaanbod. Dat is te danken aan de grotere zaal met professionele theatertechniek. Ook het multifunctionele cluster van sociaal-culturele doeleinden en maatschappelijke organisaties in Tiliander is hier debet aan.

In haar programmering houdt GUO vast aan een gemiddelde frequentie van één concert per maand. Tevens blijft ze daarin nadruk leggen op internationale folk, americana, singer-songwriters, cross-overs en meer in het algemeen concerten voor een luisterbereid publiek. Tiliander blijft daarnaast ook zelf voorstellingen programmeren.

Subsidies
Recent toegekende subsidies aan GUO door Gemeente Oisterwijk en door Fonds Podiumkunsten NL versoepelden het besluit om te verhuizen. In het nog lopende seizoen 2021/2022 rondt GUO haar concerten in Boschoord af met het Noord-Ierse singer-songwriter echtpaar Kieran Goss & Annie Kinsella (20 februari). Bovendien zijn er op 18 april (Tweede Paasdag) twee muzikale natuurwandelingen over de Kampina en door Oisterwijks bos- en vennengebied onder leiding van de Oisterwijkse natuurgids ‘Boswachter Frans’ (Kapteijns) en met medewerking van de Oisterwijkse americana singer-songwriter Kathleen Willems. Daarnaast programmeerde GUO al in samenwerking met en in Tiliander de concerten van minimal music harpiste Lavinia Meijer (afgelopen 21 november) en de legendarische cross-over formatie Flairck (komende 13 maart).

Uiteraard zover de coronamaatregelen dat toelaten.