uitgelicht

Dai Dai N’tab derde op Europees Kampioenschap


Dais Dai N’tab van Schaatsclub De Vennen uit Moergestel heeft op zondag 9 januari een bronzen medaille aan zijn prijzenkast toegevoegd.

Dai Dai N’tab, wint bronzen medaille op Europees Kampioenschap

Tijdens het in Heerenveen gehouden Europees Kampioenschap 500 meter werd de schaatser van profploeg Jumbo-Visma derde achter de Pool Piotr Michaliski en het nieuwe Nederlandse sprinttalent Merijn Scheperkamp. Een week nadat hij te horen had gekregen dat hij, ondanks een tweede plaats op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT), niet was geselecteerd voor de Olympische Spelen, was de bronzen medaille voor Dai Dai echter slechts een troostprijs.

In de strijd om de Europese titel had Dai Dai N’tab geloot tegen Merijn Scheperkamp, de landgenoot die tijdens het OKT het rechtstreekse startbewijs voor de Olympische Spelen voor zijn neus had weggekaapt. Scheperkamp bewees dat zijn snelle tijd op het OKT geen toevalstreffer was geweest. Met zijn tijd van 34.61 was hij namelijk 0.15 seconde sneller dan Dai Dai die met 34.76 ook een prima tijd reed. Tot de laatste rit stonden de twee Nederlanders hiermee op de eerste en tweede plaats in het tussenklassement. In de laatste rit was de Pool Piotr Michalski met 34.60 echter een fractie sneller dan Scheperkamp, zodat de Nederlanders naar de tweede en derde plaats doorschoven. De derde Nederlander Kai Verbij behaalde de vierde plaats.