ondernemers

Carnaval in onze dorpen gaat altijd door


Oisterwijker Niels Janse, muzikant, horecaman en stevig betrokken in het Döllekesgatse carnaval, kan nog niet vooruitlopen wát er allemaal door kan gaan, maar dát carnaval doorgaat is een feit.

Carnaval in Haaren begint bij de jongste…
(Foto’s Iris de Groot)

Na de zaterdag ingevoerde versoepelingen en de protestactie van de horeca, is het nu vooral kijken wat de coronacijfers doen. Alle begrip is er over het algemeen voor maatregelen die nodig zijn om ernstige ziekte en IC-opnames te voorkomen, maar als dat niet het geval is, kan er meer. Ervaringen van vorig jaar laten zien dat ook met beperkingen, het carnavalsfeest doorgaat. Waarschijnlijk niet met een grootse optocht, daarvoor zou het ook met versoepelingen te kort dag worden, maar mogelijk wel met andere kleinere activiteiten.

Bandjes
De diverse dweilorkesten mogen vanaf deze week weer repeteren, dus op straat zal er vast en zeker hier en daar muziek klinken. Online kan er van alles aan muziekquizzen of anderszins vermaak worden georganiseerd, via TV en internet. Maar ook kan gedacht worden, zover de mogelijkheden het op dat moment toelaten, om kleinschalige activiteiten te organiseren. Met QR check, eventueel zittende activiteiten, of in de openlucht. Het huizen versieren was vorig jaar een succes in Haaren en Moergestel, en in Oisterwijk hingen de vlaggen uit. Wat de diverse verenigingen exact gaan doen, dat is nu uiteraard nog niet bekend.

Haaren, Moergestel en Oisterwijk…

Strûivenwèners, Pierewaaiers en Döllekes …

Hoe dan ook, carnaval zal doorgaan!

Wie iets organiseert, zodra bekend is of en wat er kan, mail het ons via mail@oisterwijknieuws.nl Wij doen ons best u allen zo goed mogelijk te informeren met alles wat wel kan!