ondernemers

Burgemeester gaat zondag scherp toezien op naleving coronaregels bij horeca actie in Oisterwijk


Zondag 23 januari van 11.00 en 14.00 uur biedt de Oisterwijkse horeca gratis koffie met snert aan. In Moergestel zijn het bitterballen.

Het Trouwlaantje is zondag decor voor een ludieke actie (Foto: Marnix Versteegh)

Op het Trouwlaantje aan de Lind komen koffietafels en kraampjes voor koffie, broodjes en lekkernijen. Het is een actie om aandacht te vragen voor de coronasituatie van de lokale horeca. ‘Steun je het plan om de horeca te openen, kom dan gezellig langs en schuif aan,’ aldus Niels Jansse namens de organiserende horeca. De consumpties zijn gratis, maar wie toch wil betalen kan dat doen ten gunste aan het goede doel: Bart tegen kanker.

‘In Moergestel dezelfde actie op het Sint Jansplein, enkel geven wij bitterballen in plaats van snert,’ zo laat Ellen van café ’t Stokske weten. De organiserende horeca heeft burgemeester Hans Janssen hiervan op de hoogte gesteld.

De burgemeester laat in een persverklaring weten: ‘Ik begrijp de actiebereidheid. De nood is voor de horeca, net zoals voor de cultuursector, enorm hoog. Dit duurt al zo lang, ik zie en hoor de schrijnende verhalen en begrijp dat onze horecaondernemers weer een signaal af willen geven. Dat neemt niet weg dat wij scherp zullen toezien op de naleving van de coronamaatregelen.’

Die regels worden kenbaar gemaakt, en de oproep is dan ook aan alle bezoekers om daar samen op toe te zien. Het betreft een ludieke actie waarmee de horeca wil laten zien wat er zoal kan. Dinsdag zal de overheid bekend maken wat er komende weken eventueel aan versoepelingen mogelijk zijn.