uitpunt

Beeldbank Oisterwijk: Restauratie Kerkhovense Molen


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Restauratie Kerkhovense Molen, eind jaren ‘90

Het restaureren en de voorbereidingen daartoe nam jaren in beslag. (Fragment uit de film van LOVO)

LOVO’s videofilm De Kerkhovense Molen is het verhaal van een molen op een plek in Oisterwijk waar al 600 jaar een molen heeft gestaan. Het is een geschiedenis met veel ups en downs, met onder andere twee maal totale verwoesting door brand, lange periodes van verwaarlozing en moeizame pogingen om de molen in zijn oude luister te herstellen, wat Stichting de Kerkhovense Molen tenslotte in 1999 lukte. Hij draait weer, wordt goed onderhouden en wordt geëxploiteerd met onder andere een horecabedrijf. Het tweede deel van de film ‘De Kerkhovense Molen, verslag van een restauratie’ verhaalt in detail het herstel van de molen van 1996 tot 1999. Als je er langskomt ervaar je het bestaan van de molen als een feit, in werkelijkheid is- en wordt er hard gewerkt om het monument in stand te houden!

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk