uitgelicht

Beeldbank Oisterwijk: Driekoningenzingen


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Driekoningenzingen

Driekoningenzingen (Fragment uit de film van LOVO)

Driekoningenzingen; een traditie om te koesteren. De koudste tijd van het jaar dus je gaat dik aangekleed als een Michelinmannetje met daarover de mooiste deken uit de verkleedkist en een kroontje op je hoofd de deuren langs. Een beetje schmink maakt het af! Het is vroeg donker maar dat betekent éxtra sfeer met het lampionnetje! Je gooit er alles in om het Driekoningenlied -van generatie op generatie overgeleverd- ten beste te geven! En dan maar hopen dat je wat lekkers of een paar centen krijgt toegestopt…

In 1993 had Yvonne ten Kroode een plannetje. Als medewerkster van LOVO nam ze een camera mee naar huis en plaatste die in de gang tegenover de voordeur om de Drie Koningen die in De Waterhoef de wijk afstruinden voor de eeuwigheid vast te leggen. Dat levert ontwapenende beelden op, zeker als we de kindersnuitjes van 29 jaren terug nog eens hun uiterste best mogen zien doen. We herkennen in elk geval Melanie, Stefanie en Marco Keuninkx, Shirley en Dennis Copal, Drawde, Olinte en Nirac Ligtvoet en Christ van den Hout. Haalt u nog meer namen boven bij het zien van de koude kindersnuitjes?

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk