uitpunt

Beeldbank Oisterwijk: Gemeentelijke herindeling


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

 

‘Nieuw Oisterwijk’ vanaf 1 januari 1997

Feestelijkheden rond het samengaan van Oisterwijk, Moergestel en Heukelom. (Fragment uit de film van LOVO)

‘Is dat alweer 25 jaren terug?!’ Ja, het samengaan van Moergestel, Oisterwijk en Heukelom in de Gemeente Oisterwijk dateert alweer van 1 januari 1997. Een plaquette op De Lind, die op 30 december 1996 werd onthuld door Burgemeester Yvo Kortmann en wethouder Van Roessel, herinnert aan dat moment. De feestelijke onthulling werd destijds vastgelegd op beeld. Het filmpje kon nagenoeg ‘een op een’ opnieuw ingezet worden toen op 1 januari 2021 ook Haaren zich bij de Gemeente Oisterwijk voegde.

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk