uitgelicht

Beeldbank Oisterwijk: Kiske Rijnen


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

 

Kees of Kiske Rijnen (1987)

Aangename persoonlijkheid, Kees Rijnen (Fragment uit de film van LOVO)

“Kom we goan verder, we hen ’t gezien…” grapte Kees Rijnen tegen LOVO’s Tilly Kruyssen met wie hij een dag optrok om honderduit over zijn leven te kunnen vertellen. Zijn humor was hij niet kwijtgeraakt; “We hen ’t gezien…” mag niet letterlijk genomen worden, Kees -maar eigenlijk kent iedereen hem als ‘Kiske’ was tijdens een jachtongeluk blind geschoten… Kees Rijnen was in 1967 de oprichter van camping De Boskant (Op die locatie is nu Klein Oisterwijk te vinden). Bij het 20-jarig bestaan ervan trok Kees een dag lang fietsend, wandelend en pratend op met LOVO om eerder te laten zien wat er nog wél mogelijk is dan wat er níet meer mogelijk is als je leven van de een op de andere dag verandert en je verder moet met een handicap. Een aangename ontmoeting met een aangename persoonlijkheid!

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk