Krekul

Zwemmer Stan Pijnenburg uit Haaren gehuldigd door wethouder Oisterwijk


Zwemmer Stan Pijnenburg uit Haaren is gehuldigd door wethouder Dion Dankers. Hij won 1 keer Goud en 2 keer een Bronzen medaille op het EK kortebaanzwemmen in het Russische Kazan.

De huldiging in het raadhuis van Oisterwijk (Foto: Hans Stakenburg).

Pijnenburg won Goud met zijn team op de 4×50 meter vrije slag estafette. Daarnaast won hij Brons op de 200 meter vrije slag en nog een keer Brons samen met zijn team op de 4 x 50 meter wisselslag estafette. Zijn zwemcarrière begon bij zwemclub OZC’57. Al snel bleek hij over een groot talent en doorzettingsvermogen te beschikken. Hij debuteerde internationaal tijdens het WK in 2017 in Boedapest.

Wethouder Dion Dankers nodigde Pijnenburg uit voor een huldiging op het Raadhuis. “Ik ben ongelooflijk trots op Stan en heb veel waardering voor zijn inzet en enthousiasme. Ik vind het belangrijk dat topsporters zoals Stan de mogelijkheid krijgen om hun talenten maximaal tot uiting te laten komen. Ik zet hiervoor mijn netwerk in om dit mogelijk te maken.” De wethouder zoekt hiervoor verbinding met het bedrijfsleven.