bosch car service

Wel of geen Moergestel Kreatief?


Bijna onafgebroken zorgt de expositie Moergestel Kreatief al 45 jaar voor enkele magische weken binnen de Kunst-en Cultuurbeleving in deze kleine gemeenschap en ver daarbuiten.

Een portret van Tiny Romijn.

Een begrip voor zowel kunstenaar als kunstliefhebber èn een sociale hotspot in de laatste weken van het jaar. Hier ontmoet men elkaar, praat men bij over allerlei zaken en deelt men uiteraard een mening over de geëxposeerde werken. Laat dit nu juist, voor de tweede keer, een mogelijk obstakel zijn voor het doorgaan van deze expositie. Terwijl de kunstenaars druk bezig zijn met afdrukken, inlijsten, oppoetsen, vernissen en bijschuren dreigt andermaal de corona-pandemie roet in het eten te gooien. Op dinsdag 14 december, tijdens de aangekondigde persconferentie, valt of staat de beslissing over het doorgaan van Moergestel Kreatief.

‘We zouden natuurlijk op voorhand de handdoek in de ring kunnen gooien, maar dat past nu eenmaal niet bij het karakter van de Moergestelnaar. Indien onze expositie past binnen de maatregelen die op de 14e bekend worden gemaakt, gaat het door. Dit betekent dat alle deelnemende kunstenaars persoonlijk bericht hebben gehad dat ze in de startblokken moeten staan en àlle voorbereidingen moeten treffen om op 15 december, binnen een tijdslot, hun werken aan te kunnen leveren. Wij, van Kunstgroep de Verdieping, gaan dan aan de slag om te zorgen dat vanaf zaterdag 18 december 11.00 uur de expositie bezocht kan worden in Galerie de Verdieping, Cultuurcentrum den Boogaard.’

Een officiële opening is niet haalbaar. Hoe weet u, als buitenstaander, of het wel of niet doorgaat? In de uitzending van MTV vanaf donderdag 16 december zit een update waarin alle organisaties die een evenement gepland hebben dit bekend kunnen maken. Geheel passend in de samenwerking die in Moergestel hoog in ’t vaandel staat, komt aan bod, wat verenigingen, clubs of stichtingen die een activiteit of evenement op het programma hebben staan, tijdens of rond de feestdagen. Aanmelden kan voor deelname aan de uitzending van MTV kan via info@moergesteltv.nl.

Kijkt u voor meer info, deelnemers, hun werken en openingstijden op onze actuele website www.galeriedeverdieping.com