uitpunt

Vrijdag kiest EKWC uit zestig inzendingen de Oisterwijk Vaas


Op vrijdag 17 december wordt bekend gemaakt wie de Oisterwijk Vaas gaat ontwerpen. Meer dan zestig ontwerpers, kunstenaars, Oisterwijkers en Brabanders hebben meegedaan aan de ontwerpwedstrijd opgezet door Pot & Vaas en het EKWC.

De Holland Vaas van EKWC-staflid Sander Alblas, is al vele jaren een groot succes.

Burgemeester Hans Jansen zal vrijdag bekend maken wie de Oisterwijk Vaas heeft gewonnen. Een jury, met Robert van Beckhoven als voorzitter, heeft met kennis van zaken geselecteerd. Gekeken is naar originaliteit, een Oisterwijkse uitstraling en de mogelijkheid dat de vaas in productie kan worden genomen. Vanzelfsprekend moet de vaas een sieraad voor de huiskamer zijn, met of zonder bloemen. De Oisterwijk Vaas kan een hebbeding worden die Oisterwijkers graag als cadeau willen weggeven. Het EKWC zal de productie begeleiden en de verkoop wordt verzorgd door Pot & Vaas, het bedrijf van Frank en Erica van der Linden.

De meeste ontwerpen voor de wedstrijd zijn digitaal ingeleverd. Om te kunnen oordelen zijn ze afgedrukt op een A4. Ook zijn er een paar modellen ingestuurd. De inzendingen zijn op vrijdag 17 december en zaterdag 18 december te zien tussen 10 en 16 uur bij het EKWC op het KVL-terrein. Gratis entree.