uitpunt

Verschillende activiteiten kunnen toch doorgaan


Ondanks de coronamaatregelen, en ook dankzij, kunnen verschillende activiteiten toch doorgang vinden.

Fijne Feestdagen!

Het is duidelijk dat reguliere winkels en horeca, alsmede cultuurlocaties en dergelijke gesloten zijn. Inwoners moeten het doen met online, en afhaal of bezorging. Echter zijn er voor bepaalde activiteiten toch mogelijkheden. Organisaties kunnen daarover overleg hebben met de gemeente.

Zo zijn er activiteiten voor kwetsbare inwoners, onder andere in bijvoorbeeld het wijkgebouw. Zeker voor deze groep is het soms nodig dat activiteiten blijven, om hen te helpen, en om zicht te houden op hun situatie en benodigde ondersteuning. En er is bijvoorbeeld opvang voor kinderen van ouders met cruciale beroepen. Daarbij is het uiteraard nodig om afstand te houden, te ventileren, desinfecteren en vooral niet te gaan als men klachten heeft of positief is getest.

In alle gevallen is het goed vooraf te vragen hoe het voor uw activiteit geregeld is. Veel organisaties geven daarover informatie op hun website, hun Facebook, of kunnen daartoe gebeld worden. Tot slot is het in voorkomende gevallen goed de instructies te lezen die organisaties op hun deur hebben hangen, alvorens u naar binnen gaat.

Tot slot is een belletje, of wandeling buiten altijd goed.

Wij wensen eenieder veel sterkte, gezondheid, en steun bij hopelijk fijne feestdagen en een gezond nieuw jaar …