baderie

Schaatsers De Vennen Moergestel bij selectiewedstrijden voor NK


In verband met de Coronamaatregelen werden in het weekend van 4 en 5 december alle voor de avonduren geplande schaatswedstrijden afgelast. Overdag mochten in Deventer de selectiewedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap Allround voor Junioren-B wel doorgaan. Door hun prestaties hadden Karlijn Schellekens, Teun van der Linden en Thomas van Berkel zich voor deelname aan deze wedstrijden weten te plaatsen.

Karlijn Schellekens (Foto: Jeroen Happel).

Op zaterdag 4 december reden de meisjes en jongens ieder een rit over 500 en 1000 meter en op zondag 5 december werd de driekamp afgesloten met ritten over 3000 meter. Karlijn Schellekens werd met respectievelijk een twintigste (tijd 45.00), negende (2:17.82) en dertiende plaats (4:55.74) keurig veertiende in het eindklassement. Teun van der Linden werd achtereenvolgens vierentwintigste (41.45), drieëntwintigste (2:04.83) en elfde (4:22.93), hetgeen goed was voor de eenentwintigste plaats in het klassement. Thomas van Berkel eindigde als drieëntwintigste vlak achter Teun. Ook met zijn tijden 41.68 (zesentwintigste), 2:05.15 (vierentwintigste) en 4:21.35 (achtste) week Thomas nauwelijks af van Teun.

Waarschijnlijk zijn de klasseringen van Karlijn, Teun en Thomas niet voldoende voor kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap, maar deelname aan een landelijke wedstrijd op het hoogste niveau was sowieso een leerzame ervaring.