genieten

Porsche naar Insaid gebouw in Oisterwijk en The Inside stopt


Porsche komt met een nieuwe showroom op de plek van het voormalige Insaid in Oisterwijk.

Het pand van ooit Insaid (Bron: Google Maps).

 

Het pand waar vroeger Insaid was gevestigd, moest na jaren verval opgeknapt worden. Ook daarna stond het jaren leeg. Het bleek binnen de regels van het bestemmingsplan lastig een passende functie te vinden.

Enkele jaren terug nam evenementenorganisatie The Inside (daarvoor De Leerfabriek) een deel van het pand in gebruik, onder protest van de buurt. Ook na de opening kwam er regelmatig bezwaar, vanwege geluid en overlast door passanten in de straat.

Meer recent is er een probleem ontstaan vanwege het door de eigenaar niet meer beschikbaar stellen van parkeerruimte, met daarop een vanuit de gemeente voorgenomen intrekken van de vergunning. Zover kwam het niet; het college heeft dat besluit uitgesteld vanwege lopende gesprekken met organisatie en pandeigenaar.

Vandaag werd bekend dat het pand gesloopt en vervangen gaat worden voor een splinternieuwe Porsche showroom. Het plan is het komend jaar te gebruiken voor de bouw daarvan. Zover bekend is er nog geen bouwvergunning.

Hieronder tevens het bericht van The Inside, over hun naderende einde: 

– THE END –

Na vier bewogen jaren komt er een einde aan The Inside. De enige evenementenlocatie van onze gemeente is er vanaf deze zomer niet meer.

De oneindige juridische strijd met de buurt kent klaarblijkelijk geen einde. Het is ongelofelijk dat een gemeente als Oisterwijk hier niet tegen kan ageren.

Wij hebben de afgelopen jaren ontzettend veel mooie dingen mogen doen. Concerten van André Hazes, Tino Martin, Guus Meeuwis, Rolf Sanchez, maar ook onvergetelijke feestjes met al ons lokale talent.

We hopen dat de richtlijnen vanuit de overheid snel weer toestaan dat we de komende maanden nog een paar keer met jullie mogen knallen, met onder andere Waylon, Tino Martin en vele anderen, maar vanaf juni sluiten we dit hoofdstuk aan de Heusdensebaan af.

Tot zover wat bekend is, als er meer bekend is volgt dat later

Marrick, Alwin en Erik, de draaiende krachten van The Inside.