bosch car service

Oisterwijks Biodiversiteitsteam ofwel B-Team neemt afscheid van mede oprichters


Na 15 jaar zullen Magda Peters en Bert Klerks vanwege leeftijd en gezondheid afscheid nemen van het B-team.

Bert Klerks (Foto: Masja Vlaminckx)

Vanaf de oprichting zijn ze beiden, vanuit hun eigen expertise, actief betrokken geweest bij de activiteiten van het B-team. Bert stond onlangs nog als ‘dorpsdoener’ in de Nieuwsklok. Zijn expertise en inzet hebben het B-team veel gebracht. Magda verzette vooral op de achtergrond veel werk. Vele jaren volgde ze alle vergunningsaanvragen, beoordeelde ze voor het B-team en zorgde er zo voor dat er op tijd bezwaar gemaakt kon worden tegen het kappen van bepaalde bomen. Daarnaast zette ze zich in de breedte in voor het B-team, zoals onlangs nog bij het project ‘Natuur in de wijk’.

Om kwalitatief gevraagd en ongevraagd advies te kunnen blijven geven en de inzet voor het behoud van de biodiversiteit te kunnen blijven waarmaken is uitbreiding van het B-team gewenst. Expertise m.b.t. bomen of de natuur in algemene zin is daarbij van belang, gezien het verlies van deskundigheid door het vertrek van beide leden. Wilt u een keer meedraaien of wilt u eerst informatie, neem dan contact op met Ruud van der Star, voorzitter B-team op 06-42051490.

Magda Peeters samen met B-Team lid Frans Kapteijns voor de beveiligde ingang van Bos en Ven tijdens een protest voor Natuurbescherming (Foto: Joost van den Berg).