lezing goed oud worden

Luuk Broos bouwt grootste champagnepiramide ter wereld in Dubai (+ Film)


Nederlander Luuk Broos, oom van de bij ons bekende Oisterwijker met dezelfde naam, en zijn team zijn op weg naar een nieuw wereldrecord champagnepiramide in Dubai.

Het is een piramide van 54.740 glazen van in totaal 8.30 meter hoog. Het huidige record staat op 50.116 glazen en is gevestigd op 14 juni 2017 in Madrid. Gaat het dit keer weer lukken om een plekje te bemachtigen in het Guinness Book of World Records?

Het werk aan de grootste champagnepiramide van de wereld.

Luuk Broos (de oom) en zijn team hebben al 5 wereldrecords op hun naam staan. Met de nieuwe wereldrecord poging hopen zij hun 6e wereldrecord te behalen. Dit jaar bouwen zij de piramide in opdracht van Hotel Atlantis The Palm en Moët & Chandon in Dubai. Op 30 december wordt het record officieel gevestigd door het schenken van champagne in het allerlaatste glas op de top van de piramide. Indien de champagne vloeiend overgaat in de volgende lagen, is het wereldrecord officieel gevestigd. Het officiële moment wordt gevestigd in aanwezigheid van onder andere het topmodel Chanel Ayan, welke speelt in de nieuwe afleveringen van de Netflix serie “The Real Housewives of Dubai”. De grootste glazen champagnepiramide ter wereld zal uiteindelijk schitteren als middelpunt op het nieuwjaar galadiner in de buitenlucht met Robbie Williams in concert.

Storm in opkomst

Het wordt een flink bouwwerk!

Het wordt nog spannend of de piramide wel blijft staan. Er is een grote storm in opkomst in de ochtend van 30 december. Het stormt vrijwel nooit in Dubai, maar als het stormt dan gaat het tekeer. De piramide wordt gebouwd in een tent op het palmeiland. Er zijn zandzakken rondom de tent neergelegd om mogelijk instromend water tegen te houden.

Het Vergeten Kind
Deze recordpoging staat vanuit Luuk Broos Events in het teken van Het Vergeten Kind. Dit goede doel zet zich in voor kinderen die verwaarloosd of mishandeld zijn. De stichting strijdt voor een stabiele, liefdevolle omgeving waar de kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. Luuk Broos Events heeft een mooi bedrag gedoneerd om dit goede doel te steunen.

‘Onze’ Luuk, de Oisterwijkse, laat weten trots te zijn op zijn oom!