vacature

Oisterwijk Nieuws doneert 250 euro aan helpers van Sinterklaas


Afgelopen vrijdag heeft Piet Roberto namens de vrijwilligers en sponsoren van Oisterwijknieuws.nl een cheque overhandigd aan Godfried van Gestel, een van de helpers van Sinterklaas.

Ieder jaar organiseert Oisterwijk Nieuws voor haar vrijwilligers en sponsoren een gezellige middag, met een activiteit, een hapje en een drankje. Vorig jaar en dit jaar opnieuw kon dat samenzijn niet doorgaan. Daarom werd 250 euro beschikbaar gesteld voor een goed doel. Twee weken terug konden lezers laten weten welk doel ze belangrijk vinden, en daar kwam een aantal keren uit: ‘Cadeautjes voor kinderen met Sinterklaas, via de stichting Oh kom maar eens kijken.’ Ook werden ‘Cadeautjes voor de voedselbank’, ‘Sinterklaascadeautjes voor kinderen van het AZC’, en ‘Sint cadeaus voor kinderen uit laag gezinsinkomen’ genoemd.

Het is daarom dat besloten werd het bedrag van 250 euro over te dragen aan de voorzitter van de stichting ‘Oh kom maar eens kijken’. Dit doet Oisterwijk Nieuws omdat ‘velen de inzet van deze stichting enorm waarderen,’ aldus Joris van der Pijll namens de vrijwilligers en sponsoren. ‘Het budget voor de dit jaar afgelaste vrijwilligersbijeenkomst, stelen we beschikbaar om gezinnen te helpen met een mooi Sinterklaasfeest.’

De cheque werd dankbaar ontvangen. ‘Sint vergeet geen enkel kind meer,’ zo is de stelling van de vrijwilligers van de stichting, die er al tien jaar voor zorgt dat Sinterklaas de minder bedeelde kinderen van Oisterwijk niet vergeet. Ook dit jaar zijn er weer 75 kinderen uit diverse gezinnen die de door hun zelf uitgezochte cadeautjes eind deze week gaan ontvangen. ‘Om dit mogelijk te maken zijn we onze sponsoren heel erg dankbaar. Het is ontzettend fijn dat deze gezinnen ook kunnen genieten van het Sinterklaasfeest.’

Wil je de stichting steunen? Dat kan door een donatie over te maken naar NL46 RABO 0136266282 t.n.v. Stg. Oh kom maar eens kijken. Voor meer informatie kijkt u op Ohkommaareenskijken.com

Sinterklaas en zijn Pieten in Tiliander Oisterwijk (Foto: Masja Vlaminckx).