genieten

Natuur in Oisterwijk vernield voor het beste plaatje


Natuurfotograaf Rob Rokven is boos en dat is nog zacht uitgedrukt. Natuur in Oisterwijk werd vernield, alleen voor het beste plaatje.

Gagel langs het ven werd plat getrapt (Foto: Rob Rokven).

‘Iedereen wil het perfecte plaatje hebben van het Voorste Goorven met het eilandje. En daar moet alles voor wijken. Ook de mooie rand met gagel langs het ven,’ aldus Rob die zelf veel in de natuur te vinden is, maar altijd met respect voor plant en dier zijn foto’s maakt. ‘Ze hebben de planten compleet vertapt, waarschijnlijk om een mooie foto te kunnen maken van het eilandje. Dit kan echt niet! Dan heb je geen Respect voor de natuur!’ Langs het water is een weg gebaand door de gagel struiken. ‘Fotografen hebben gewoon een pad tussen de gagel gemaakt. Dit zijn geen fotografen, maar vernielers. Ik heb er geen goed woord over voor zulke mensen!’

In de Oisterwijkse bossen, rondom de vennen en op de Kampina is het verboden om buiten de paden te komen. Ook voor het ‘perfecte plaatje’ moet eenieder óp de paden blijven.