vacature

Na elf jaar afscheid van de Nieuwsklok


Vanaf 1 januari 2022 gaat Joris van der Pijll zich volledig richten op de website Oisterwijknieuws.nl. Na elf jaar volgt er een afscheid van weekblad Nieuwsklok. Hij geeft daarover onderstaande uitleg:

Na elf jaar afscheid van de Nieuwsklok

Joris van der Pijll – Nu nog redacteur voor beide lokale media; na 1 januari 2022 specifiek voor Oisterwijknieuws.nl

Na elf jaar met veel voldoening te hebben meegewerkt aan onze wekelijkse krant, is het aan het einde van dit jaar tijd om afscheid te nemen. Het succes van zowel Nieuwsklok als Oisterwijknieuws.nl, en de groei van onze gemeente, maakt dat beide media meer aandacht vragen dan ik kan bieden.

Voor weekblad Nieuwsklok heb ik van 2011 tot eind 2014 wekelijks ongeveer vijf artikelen geschreven. Het ging destijds helaas minder met het weekblad, maar na overname door Uitgeverij Em. de Jong, de huidige uitgeverij, kwam daar zichtbaar bloei in. Er kwam een grotere pagina, een dikkere krant, en vol met een divers aanbod aan lokaal nieuws en verhalen. Die bloei heb ik als redacteur vanaf de eerste dag mee mogen maken. Vanaf begin 2015 tot heden verzorg ik de redactie: het verwerken van binnengekomen kopij, de coördinatie van de correspondenten, zelf schrijven van artikelen en het beantwoorden van vragen.

Ik ben al die jaren ook en met passie het beheer blijven doen van Oisterwijknieuws.nl. Die redactionele combinatie heb ik voor beide media goed in kunnen zetten, ondanks dat er ook verschillen waren. De afgelopen jaren zijn beide media vanwege succes gegroeid. Na de gemeentelijke herindeling met Haaren zijn ook het aantal inwoners en daarmee de verenigingen en activiteiten in omvang toegenomen. Tot slot was er – en blijft er voorlopig nog – de niet te onderschatten impact van de wisselende coronamaatregelen. Die maatregelen zorgen telkens weer voor een ommezwaai in de berichtenstroom en aanpassing van de werkzaamheden.

Het mooiste is bijzondere mensen ontmoeten… (Foto: Leny van Schijndel)

Door de verschillen, samen met de toegenomen hoeveelheid werk, is het nodig om beide functies te gaan scheiden. De uitgeverij van de Nieuwsklok heeft mij de afgelopen jaren meer inzet gevraagd, en ook Oisterwijknieuws.nl vraagt die aandacht. Ik kan die aandacht niet aan beide bieden, in de mate waarin dat gewenst is, zoals ze die beide verdienen. De uitgeverij gaat een nieuwe redacteur zoeken, die meer tijd en aandacht kan geven aan het weekblad. Ik ga me vanaf 1 januari volledig richten op internet.

Ik heb in de afgelopen 11 jaar enorm veel geleerd, meegemaakt, bijzondere mensen ontmoet en kennis opgedaan van onderwerpen waar ik anders nooit mee in aanraking zou komen. Uniek was de 100-jarige mijlpaal van ‘Ons Klökske’ in 2017. Vooral ben ik trots dat ik deel uit heb mogen maken van de positieve ontwikkeling, nadat directeur Joep de Jong besloot de Nieuwsklok over te nemen en nieuw leven in te blazen. Ik heb dat toen gezegd, en doe dat nogmaals: Daar mogen we als samenleving dankbaar voor zijn!

Ik zal een spreekwoordelijk of misschien ook wel echt traantje wegpinken, maar het is ook goed. Goed om de volledige focus te kunnen richten op Oisterwijknieuws.nl. En ook goed voor de diversiteit in onze lokale media; dat er straks via de Nieuwsklok met een nieuwe verse bril naar de samenleving wordt gekeken.

Aan alle verenigingen, inzenders, correspondenten, adverteerders, commerciële en administratieve medewerkers, de opmakers, drukkers, bezorgers en eenieder die meegewerkt heeft aan het maken van uw weekblad:

Bedankt!

Joris van der Pijll

 


Oisterwijk Nieuws blijft bereikbaar via het mailadres mail@oisterwijknieuws.nl  Adverteerders, verenigingen, vrijwilligers en eenieder die een bijdrage wil leveren aan onze bruisende website is van harte welkom!


De Nieuwsklok krijgt Ron van Kuijk als redacteur, hij is tevens werkzaam voor Stadsnieuws Tilburg en Weekblad Gilze & Rijen, beide ook edities van Uitgeverij De Jong. Hij is vanaf 1 januari bereikbaar via redactie-nieuwsklok@emdejong.nl